Qui som

La nostra associació va néixer el 24 de juliol del 2009 amb uns objectius molt concrets en la defensa de l’entorn que progressivament  s’anava deteriorant per una voluntat de construcció desaforada, massiva i fora de normativa, en bastants casos.

En el mes d’Agost de l’any 2015, es va produir un canvi de junta per tal de seguir amb la tasca feta pels nostres antecessors. Com a nova junta, és la nostra voluntat seguir treballant per millorar el nostre entorn i evitar greus alteracions del paisatge. Ho farem amb tranquil·litat, amabilitat, dialogant amb tothom, arribant a acords amb qui calgui, sempre que no vagin en contra de la defensa de l’entorn, però alhora amb fermesa i decisió.

Actualment, a causa de la crisi d’aquests últims anys i gràcies als contenciosos que l’associació va interposar, aquest afany constructor ha anat de baixa, però caldrà estar vigilants a les noves iniciatives que ja van sobrevolant i que poden ressuscitar les ànsies constructives descontrolades.

La nostra associació mai ha negat la possibilitat de noves construccions, però sempre sota la normativa vigent. Si en algun cas s’ha de fer qualsevol canvi en ella, cal que sigui prèviament estudiada i pactada amb els diferents ens socials (entre els quals es troba la nostra associació), per tal d’evitar un creixement desorbitat i possibles impactes ambientals irreversibles o no, com ja ha succeït en el passat.

OBJECTIUS

És així que volem mostrar-vos els nostres objectius immediats i de llarg termini que de forma resumida es concentren en 2 vies:

1) Centrar una bona part dels nostres esforços en la millora de la problemàtica concreta del nostre dia a dia, això vol dir:

a) Tractar amb l’ajuntament d’Alp de la cura de les infraestructures que li són pròpies i comunicar-li que hi ha altres infraestructures, patrimoni …. d’altres entitats que cal arreglar, i al que oferim tot el nostre suport perquè així sigui. Amb tal objectiu, hem elaborat un dossier amb totes les mancances de les quals tenim notícia, bé per la pròpia observació o bé per la dels simpatitzants que ens ho han comunicat.

b) Parlar amb FGC de la cura del patrimoni i de l’entorn de les pistes que es troba abandonat, donant-li a La Molina un caire decadent que de cap manera es correspon amb la seva essència, així com la disminució de les molèsties que es pugui provocar als veïns/es en el dia a dia del funcionament de l’estació.

c) Seguir fent un seguiment de tots els contenciosos que es van obrir. Tenim la satisfacció de comunicar que hi ha ja dues sentències en ferm que ens donen la raó, l’última de les quals ha estat la de l’abocador que va destrossar un bosc d’especial protecció i que obliga a la seva restauració. L’associació vetllarà per trobar la millor solució en aquesta restauració i que , evidentment, no és un tema tancat .

2) Restar vigilants respecte als nous possibles plans constructors:

a) S’ha sol·licitat a la Conselleria ens informi del Nou Pla director Supramunicipal del domini esquiable La Molina-Masella i, és el nostre desig, establir una comunicació amb la Conselleria sobre el mateix, un cop haguem rebut la informació demanada.

b) Ens hem posat en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona respecte al tema de les Olimpíades d’hivern 2026, havent rebut una resposta molt amable i esperançadora que ens assegura que estarem presents en la comissió que es formi per parlar del tema.

LÍNIES DE TREBALL

Per realitzar aquests objectius ja hem començat a treballar amb intensitat en 2 línies:

  1. Establint nombrosos contactes amb diferents persones que ens poden ajudar en aquesta tasca com arquitectes-urbanistes, naturalistes, historiadors-arqueòlegs, representants de diverses entitats i buscant informació d’alguns dels aspectes a tractar amb les diverses administracions. A mesura que anem concretant aquestes col·laboracions us serà explicat en aquesta web.
  2. Elaborant diversos materials i realitzant diverses accions:

a) Col·locació d’un punt d’informació de l’associació durant els caps de setmana del mes d’Agost, sol·licitant a qui  s’acostava que ens passes el correu per poder mantenir-lo informat del que anéssim fent i tanmateix omplir una enquesta sobre els problemes de La Molina. És així que vàrem passar moltes persones interessades en la nostra feina i donant-nos mostres de suport.

b) Buidatge de l’enquesta i elaboració d’un resum dels resultats.

c)  Dossier de millores i problemes amb fotos que il·lustren els mateixos.

US NECESSITEM! COM PODEU CONTRIBUIR?

Per poder realitzar totes aquestes accions necessitem el màxim suport de totes aquelles persones que creguin que La Molina requereix certes millores.

Us demanem la vostra adhesió personal i la de les vostres comunitats de veïns!

Agrairem la vostra col·laboració ja sigui en les diverses tasques i activitats, com en forma de contribució econòmica  puntual o com a SOCIS (els professionals que ens assessoren costen diners!)

Com més suport rebem de vosaltres, més força tindrem per fer-nos escoltar!!

Podeu contactar amb nosaltres a través del correu següent:

salvemlamolina@gmail.com 

Una resposta

15 11 2018
Catherine Perelló Scherdel

Hola,

Soc de SOS Empordanet, associada a la Plataforma SOS Costa Brava, on hem aconseguit que totes les entitats ecologistes del Empordà, des de Portbou fins a Blanes, hi siguin.
Em va arribar informació sobre la taula rodona de Ni especulació ni destrucció.
Em podríeu informar sobre el fracking que “plana” sobre La Molina?
Cordialment

Catherine Perelló
Presidenta
SOS Empordanet
perelloscherdel@gmail.com
info@sosempordanet.org

Deixa un comentari