Salvem La Molina presenta a l’Ajuntament d’Alp les demandes per al nou Planejament Urbanístic

Comunicat de premsa de Plataforma Salvem La Molina, 6 d’octubre de 2021.

Reunió de la Junta de la Plataforma Salvem La Molina amb l’equip de govern a la seu de l’Ajuntament d’Alp

Propostes de Salvem La Molina a l’Ajuntament d’Alp:

  • Recuperar el remuntador d’enllaç des de l’estació de tren fins a Supermolina per tornar a connectar els nuclis del poble amb un mitjà de transport sostenible.
  • Rehabilitar el degradat Barri de l’Estació.
  • Habilitar una carretera de circumval·lació per treure el trànsit de pas del poble.
  • Desclassificar el sòl de La Solana, Font Moreu i el Golf.
  • Mantenir el sostre d’edificabilitat i les claus urbanístiques.
  • Rehabilitar l’històric xalet del Centre Excursionista de Catalunya construït l’any 1924 (aviat farà 100 anys)

Aquestes són algunes de les múltiples demandes que el dia 5 d’octubre la nostra Plataforma ha presentat a l’Ajuntament d’Alp per a ser incloses en el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i que trobareu en els dos documents de síntesi:

Doc. 1: Propostes per incorporar al nou POUM

S’hi especifiquen les 12 propostes i demandes concretes que considerem necessàries i imprescindibles que quedin contemplades en el nou planejament.

Doc. 2: Quo Vadis, La Molina?

En aquest segon document es presenten reivindicacions addicionals, emmarcades en una visió més estratègica, per fer de La Molina una estació d’esquí i de muntanya “modèlica amb identitat històrica”.

Si s’acaben celebrant els Jocs d’hivern 2030 (la nostra Plataforma no s’ha manifestat encara en cap sentit, a l’espera de conèixer el contingut concret del projecte), volem que es dugui a terme la iniciativa pionera d’ubicar la Vila Olímpica en un barri rehabilitat, el barri de l’Estació, sense que calgui construir nous habitatges. La rehabilitació de tot un barri seria el llegat que quedaria de l’esdeveniment (!)

Aquest conjunt de propostes i demandes de Salvem La Molina ha estat recollit amb interès per l’Ajuntament i, en el termini d’un mes, rebrem la resposta i els compromisos d’acció de l’equip de govern.

És un moment molt transcendent per a La Molina per revertir la greu degradació que ha patit en els últims anys, i confiem que és voluntat de l’Ajuntament fer tots els esforços per canviar radicalment el rumb.

Volem agrair les extraordinàries contribucions dels socis de la Plataforma aportant idees, demandes, iniciatives i participant en els debats. Han quedat recollides en els documents que adjuntem. També volem agrair l’esforç i temps de moltes persones de l’anterior i de l’actual Junta, que han fet possible aquest treball de síntesi.
A %d bloguers els agrada això: