manifest de la font dels coms

La vall de La Molina està situada dins del municipi d´Alp, a la comarca de la Cerdanya, dins de l’incomparable marc dels Pirineus Catalans. És ben coneguda per la seva estació d´esquí alpí i per la importància dins del món de l’excursionisme català.

Històricament La Molina ha estat un espai de turisme i excursionisme i l’activitat hivernal que es pot realitzar es reconeguda arreu del món. La comunicació per tren des l’any 1924 ha facilitat el reconeixement d’aquesta vall propera i privilegiada pels seus indrets i la seva bellesa.

Però hi ha una altra realitat: la pressió de la construcció per habitatges de segona i tercera residència han proliferat en aquesta zona fins al punt que podria prevaldre el fervor constructiu a la vocació turística de l´indret.

L´Ajuntament d’Alp ha aprovat inicialment el POUM- Pla d´Ordenació Urbanística Municipal- el passat dia 12 de juny, que planteja alts nivells de reqüalificació urbanística motivats per pretensions immobiliàries desmesurades.

En reunió de veïns el dia 4 de juliol es pren en consideració aquests antecedents i s´impulsa el següent manifest:

  1. Cal un replantejament del model de creixement urbanístic a nivell local per tal de no hipotecar el futur del municipi i per extensió de la comarca.
  2. Cal regir-se a la Llei d´Urbanisme de Catalunya 1/2005    de 26 de Juliol i amb el Pla Territorial de l´Alt Pirineu Aran publicat al DOG 7864 de 7/9/2006 i amb el Pla Director Urbanístic de la Cerdanya aprovat definitivament el dia 1 d´Agost de 2008.
  3. No es pot aprovar un POUM –Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que vulneri  la legislació Urbanística esmentada al punt número 2.
  4. Aquesta plataforma s´ofereix a totes les administracions públiques i privades per assessorar en qualsevol punt de millora del POUM.

La Plataforma és oberta a tothom qui es senti implicat en el present i futur de La Molina.

La Plataforma Salvem La Molina i les associacions que signen aquest manifest volen fer saber que NO hi estem d’acord amb aquesta proposta de POUM. Que volem protegir un espai verd amb valor turístic i ambiental de l’explotació urbanística interessada. I volem donar consciència als afectats directes i indirectes del que suposa aquest pla i mostrar els canvis urbanístics que l’afecten.

CIAPP Conseil International Associatif pour la Protection des Pyrenees.

DEPANA Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural.

IPCENA Institució de Ponent per a la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural.

COORDINADORA PER LA SALVAGUARDA DEL MONTSENY
A %d bloguers els agrada això: