Mitjans de comunicació

Cliqueu a la imatge corresponent per a llegir la notícia a la font original.

Regió 7, 30 de setembre del 2020
Autor: Miquel Spa

Acusen Adif de llençar ciment barrejat amb aigua a una riera d’Alp

L’entitat Salvem la Molina ho atribueix a descura en els treballs de renovació de la línia de tren

El torrent de les Pletasses brut dels residus de l’obra

L’entitat ecologista Salvem La Molina ha alertat l’Ajuntament d’Alp i l’Agència Catalana de l’Aigua sobre el vessament d’aigua amb restes de ciment que l’empresa Adif estaria fent en un tor-rent d’Alp en el marc de les obres de renovació de la línia de tren.

El vessament s’estaria fent al tor-rent de les Pletasses, el cabal del qual alimenta el riu d’Alp i, posteriorment, el Segre. Segons ha denunciat Salvem la Molina, des de fa unes setmanes l’empresa Adif estaria abocant al riu l’aigua que utilitzen en les tasques de revestiment de ciment als túnels de la línia sense les preceptives basses de decantació.

En aquest sentit, la línia R3, que uneix Puigcerdà amb el Ripollès i Barcelona, està tallada fins, en principi, el mes de febrer precisament per aquestes obres a l’entorn de la Molina. La responsable de l’entitat ecologista, Núria Martí, ha explicat que ja ha fet dues visites a les obres i que si bé últimament l’empresa ja ha creat unes basses que permeten separar l’aigua de l’obra perquè no vagi directament al riu, encara no reté tots els sediments contaminants, de manera que l’impacte ambiental es continua produint.

L’entitat ha posat en coneixement de l’Ajuntament d’Alp i l’Agència Catalana de l’Aigua la situació i, segons ha remarcat Martí, els dos organismes ja hi estan a sobre per mirar d’aturar la contaminació. Martí també ha contactat amb els responsables de l’obra sobre el terreny: «Em van dir que ho tenien present i que farien el possible per solucionar-ho, però de moment no hi ha manera, l’única cosa que han fet és posar una espècie de bomba per equilibrar el pH de l’aigua, però, tot i així, el riu està brut; tot el rierol està contaminat».

Per part de l’entitat ecologista han remarcat que la llei obliga les empreses a decantar les aigües que provoquen les obres i ha lamentat que Adif les comencés sense les mesures mediambientals preparades.

Des de la seva creació, el dia 24 de juliol del 2009, l’associació Salvem La Molina ha tingut l’interès de difondre al màxim el que està passant a La Molina i del que pot passat si s’aprova el nou Pla Urbanístic.  Considerem que La Molina és un espai prou conegut, nacional i internacionalment, com per a que es malmeti amb més edificacions; perdent el caràcter de poble de muntanya que sempre ha tingut, tot i disposar de dues de les estacions d’esquí més conegudes de l’estat.

Ja des del principi, ha volgut estar present en els mitjans fent saber que els residents i ciutadans coneixedors de La Molina no aproven un model de creixement basat purament en la construcció d’habitatges. A més la plataforma és present es espais virtuals com Facebook i Twitter


Directa, 29 de gener del 2020


Regió 7, 29 de gener del 2020


Regió 7, 20 de gener del 2020


El Punt Avui, 18 de novembre del 2017

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat dues sentències favorables a la plataforma veïnal Salvem la Molina. La primera fa referència al carrer Comavella i una altra, al sector del Sitjar. En el primer cas, es tracta de tres edificis que envaeixen part del sòl verd públic i es duplica l’altura i la densitat del sostre construït contravenint el pla intermunicipal coordinador de Cerdanya. En el cas del Sitjar, la sentència especifica que les llicències concedides alteren les zones verdes i els vials fixats al mateix planejament. Es tracta del quart i cinquè contenciós administratiu contra l’Ajuntament d’Alp i, en alguns casos, propietaris que guanya Salvem la Molina.

Llegir la notícia sencera…


El Periódico diumenge 21 de juny de 2015.

El Periodico 21 de juny 2015

El Punt Avui, 3 de juny del 2015

El PuntAvui 3-06-2015


2 de juny del 2015

Telenotícies Comarques Girona. La notícia la podeu seguir a partir del minut 3:50 del vídeo.

TN Comarques 2-06-2015

30 de maig del 2015

Telenotícies Comarques Barcelona. La notícia apareix a partir del minut 4:00.

Captura TN

30 de maig del 2015

tv3


29 de maig del 2012


25 de maig del 2012

SENTÈNCIA CONTENCIÓS ADMINISTRATIU DE L’ABOCADOR.

Aquest enllaç correspon a tot el TN comarques Barcelona de TV3.
La notícia referent a l’Associació apareix al minut 13:50.


SENTÈNCIA CONTENCIÓS ADMINISTRATIU DE L’ABOCADOR.

12 d’octubre del 2011

Aquest enllaç correspon a tot el TN migdia de TV3.
La notícia referent a l’Associació apareix al minut 29.


15 de setembre del 2011


17 de juliol del 2011

Nota sobre la neteja del riu.


11 de juliol del 2011


17 de juny del 2011


6 d’octubre del 2009

Aquest enllaç correspon a tot el TN comarques. La notícia referent a l’Associació apareix al minut 15.


19 d’agost del 2009

 

23 de juliol del 2009

Nevasport.com


20 de juliol del 2009

Revista el trianlge

Revista el trianlge

La Vanguardia

Regio7    15agost

Regió7    21 agost

El periodico

Revista viure els Pirineus

Revista Unio Excursionista de Catalunya
A %d bloguers els agrada això: