Neteja del riu de La Molina (2011)

1ª neteja del riu 
NETEJA DEL RIU DE LA MOLINA (2011)
 
El proper dia 25 de juny 2011  SALVEM LA MOLINA us convida a participar a l’acte de neteja del riu com a acte cívic al nostre municipi. L’acte es durà a terme del tram de riu entre el Roc Blanc i el Barri de l’estació. Seguidament es celebrarà una botifarrada al parc infantil del barri de l’estació i jocs infantils pels petits. 
ACTIVITATS:
11h. Rebuda dels assistents al Refugi de la UEC de La molina 
         Xerrada sobre natura a càrrer de l’associació de natura LUTRA.
11:30h. Presentació dels actes realitzats per l’associació SALVEM LA MOLINA.
12h. Inici del recorregut de neteja del riu. Recorregut aproximat: 2 km.
13:30h. Botifarrada al parc de jocs del Barri de La Molina.
                 Jocs infantils
16h. Cloenda de la jornada
Es recomana portar botes d’aigua als assistents. L’organització repartirà guants, bosses i eines si calguès.
Veure com arribar: CARTELL_FESTA_DEL_RIU

RECOLLIDA DE FIRMES

El passat mes d’agost durant la festa major de La Molina i la trobada d’acordionistes, la Plataforma va posar una parada informativa del nou POUM i va fer una recollida de firmes entre els assistents

FIRA DE L’ARBRE AL PLA DE PABORDE

La Plataforma Salvem La Molina reuneix al Pla del dolmen de Paborde (situat dins l’esmentada població) unes 200 persones en l’acte festiu-reivindicatiu “ Tornem hectàrees del bosc al bosc “ en el qual l’activitat principal va consistir en plantar uns 90 plançons de ginebró i varis pins negres.

L’acte va transcórrer amb un ambient festiu i molt entranyable on famílies senceres van participar en la plantada d’arbres; a més, durant l’esdeveniment es va realitzar la lectura del “ Manifest de la Font dels Coms “, en el qual s’expliquen els propòsits de la Plataforma, i es va informar als assistents que ja es porten recollides 1500 signatures que li donen suport.

La ubicació de l’acte, va ser condicionada a la dificultat inicial que va tenir la Plataforma per obtenir el permís de l’Ajuntament d’Alp per  realitzar l’esdeveniment en un abocador de terres situat en un terreny forestal. Finalment es va realitzar en un indret molt proper a una superfície protegida, que amb el POUM aprovat pel consistori d’Alp el passat 12 de Juny permet la construcció d’un complex hoteler.

S’ha de remarcar que és la primera vegada que a La Molina s’organitza un acte d’aquestes característiques que té com a objectiu important conscienciar a la població del respecte vers la natura. Recordem que la Plataforma tal com esmenta en el seu manifest impulsa que es “replantegi el model de creixement urbanístic a nivell local per tal de no hipotecar el futur del municipi i per extensió de la comarca de la Cerdanya”.

Els membres de la Plataforma estan molt satisfets amb el resultat de l’esdeveniment ja que fa evident el suport que moltes persones donen en aquesta entitat. A més, creuen que actes amb aquesta simbologia de defensa del patrimoni natural s’haurien de potenciar en zones que com a La Molina estan amenaçades per la construcció massiva de complexos residencials i hotelers. En aquests moments portem recollides 1.500 signatures.

La Vall de La Molina, dins la comarca de la Cerdanya, és reconeguda com un dels indrets més emblemàtics del Pirineu català pel seu alt valor paisatgístic, la històrica estació d’esquí ( pionera a l’estat espanyol ), l’activitat excursionista i la proximitat al Parc natural del Cadí- Moixeró.
A %d bloguers els agrada això: