10 anys de Salvem La Molina

Benvolguts/es socis/es, simpatitzants o interessats/es,

Just avui 24 de juliol fa 10 anys que la nostra associació Salvem La Molina va començar a caminar. Gràcies a l’empenta dels seus primers fundadors/es que hi van posar un gran esforç i convicció per tal que tirés endavant, avui podem celebrar totes les fites assolides al llarg d’aquests anys.

Cal, per això, començar agraint-los-hi aquest primer pas, veritablement el més important, ja que sense aquest no haguessin estat possibles els següents.

Aquestes persones emprenedores i pioneres de l’Associació van aconseguir aturar el POUM – Pla Urbanístic Municipal d’Alp- que afectava de manera molt negativa a La Molina. Sense aquesta acció decisiva, ara es podrien construir molts més edificis i de major alçada, amb un major impacte paisatgístic i ocupant molta més superfície. Això ha permès la preservació fins enguany d’una bona part dels privilegiats espais verds dels quals encara podem gaudir.

Els 8 contenciosos administratius i una querella criminal que es van interposar llavors contra diferents actors, entre els quals persones particulars i alguns membres d’antics consistoris de l’ajuntament d’Alp així com en contra del propi ajuntament, recentment han donat els seus fruits: tenim 6 guanyats i un altre en camí de guanyar-lo també.

Paral·lelament la nostra associació ha anat creixent en nombre de socis, simpatitzants i seguidors al llarg d’aquests 10 anys d’existència. Tanmateix s’ha fet un esforç de comunicació mitjançant els Butlletins periòdics, l’actualització de la web, parades i xerrades informatives a La Molina. Fins i tot hem trobat oportunitats pel lleure i la divulgació de temes d’interès, amb l’organització de les activitats d’estiu, taules rodones i conferències.

S’han obert vies de diàleg amb totes les administracions que ens afecten com l’Ajuntament d’Alp, l’Estació d’Esquí de FGC i el propi Departament de Territori i Sostenibilitat, amb aquest últim tant a nivell urbanístic com medi ambiental pel tema dels PDU’s, -Plans Directors Urbanístics- amb incidència a La Molina. El resultat d’aquestes interaccions no sempre amb el mateix grau d’èxit desitjable. Fins hi tot ara, amb motiu de la Candidatura pels jocs Olímpics d’Hivern 2030, tenim contactes amb la mateixa Secretaria d’esports, estant presents a la taula de treball dels JJOO. Addicionalment estem obrint altres vies reivindicatives al associar-nos amb altres plataformes dels Pirineus fundant SOS PIRINEUS durant el passat gener, per tal de tenir més força i actualment explorant agrupacions majors a nivell de Catalunya.

En paral·lel hem pogut assolir una sèrie d’arranjaments de diversos llocs, alguns emblemàtics, com per exemple les escales que comuniquen l’estació de tren amb el resta de La Molina, entre d’altres. Fins ara ens ha costat molt aconseguir aquests arranjaments que són un deute històric per aconseguir una La Molina com cal.

Creiem que ara amb el nou consistori, de diferent tarannà, serà possible en un temps raonable condonar aquest deute i construir un futur on mai més tornin a haver irregularitats ni cap projecte urbanístic (POUM, PDU’s…) que malmetin la verdor d’aquest estimat racó del Pirineu.

ANEM CAMINANT POC A POC PERÒ AMB PAS FERM I DESITGEM ARRIBAR FINS EL FINAL AMB EL VOSTRE INESTIMABLE SUPORT !!

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM!!
A %d bloguers els agrada això: