Butlletí núm. 12 – Tardor 2018

BUTLLETÍ Nº 12 TARDOR 2018 ASSOCIACIÓ SALVEM LA MOLINA

Benvolguts socis i simpatitzants,

ÈXIT TOTAL DE LES ACTIVITATS DEL MES D’AGOST PROMOGUDES PER LA NOSTRA ASSOCIACIÓ JUNTAMENT AMB EL GRUP MOLINEROS !!

LES LÚDIQUES I CULTURALS…

-La GIMCANA NOCTURNA , el CONCURS DE PASTISSOS amb degustació inclosa van tenir generosa afluència gaudint d’aquestes activitats lúdiques en un ambient molt agradable envoltats, com no, de la meravellosa natura de La Molina en el cas de la GIMCANA, i dins de la carpa, donades dels condicions meteorològiques, el deliciós CONCURS DE PASTISSOS .

-Gran afluència per gaudir de la SESSIÓ MUSICAL del jove cantautor Enric Verdaguer, habitual de La Molina, en el bar de l’Hotel ADSERÀ. Unes cançons pròpies molt ben fetes i una veu dolça i poderosa alhora. Una sessió molt enriquidora tant musical com socialment. Com sempre vam comptar amb la molt bona presentació de l’ encarregat de la Comissió d’activitats de l’associació i del grup de Molineros, Eduard Vicente.

FEM UN ESPECIAL AGRAIMENT TANT AL CANTAUTOR PER DELEITAR-NOS COM AL SR. ADSERÀ PER DEIXAR-NOS EL LOCAL.

Molta afluència també a la projecció sobre Fauna de La Molina.

Gràcies Sr. Vidal per les formidables escenes de diferents animals de La Molina!!

FOTOS DELS ACTES :

Pastissos: 1er premi i 3er premi 2on premi:

Feliç la guanyadora!! Mmmm… Bona exposició !! Gaudint dels dolços……

I la 3ra compartint l’alegria…..

LES MÉS SERIOSES….

-LA PARADETA INFORMATIVA que com cada estiu muntem al davant del xalet del CEC i al Barri de l’estació entre les paradetes de la fira. MOLT DESTACABLE SÓN ELS/LES 9 NOUS/VES SOCIS/ES ACONSEGUITS/ES, A PART DE BASTANTS SIMPATITZANTS!!

SEGUIM TENINT XAPES DE L’ABOCADOR PER A QUI EN VULGUI!!

ASSEMBLEA DE SOCIS DEL 11/8/18, ENTRE ALTRES TEMES DESTACAR:

A) L’ASSEMBLEA VA ACCEPTAR SOL.LICITAR L’EXECUCIÓ DE SENTÈNCIA, PER PART DEL NOSTRE ADVOCAT, DEL CAS PUYMORENS.

B) REELECCIÓ DE LA JUNTA: Núria Martí (Presidenta), Carles Carol ( Sotspresident), Jaume Cos ( Secretari), Vicenç Torrent ( Tresorer) i Vocals-> Carlitos Adserà, Josep Bou, Jaume Falgàs, David Cuxart i Joaquim Torner, més altres col·laboradors.

MOLTES GRÀCIES A TOTS/ES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA I COL·LABORACIÓ!

El grup d’activitats d’ASLM us saluda cordialment,

NOTÍCIES AL LLARG DE LA TARDOR:

Lamentem no haver-vos pogut informar del que ha succeït durant aquests mesos però com podreu veure l’activitat ha estat abundosa.

17/9/18 Tema sorolls que pateixen veïns: Reunió amb Sr. Cordomí. Reclamat sorolls veïns davant Hotel Solineu, ajuntament va fer sonometria i per sols 1 decibel no es podia aplicar normativa i reclamar a Hotel. Plantejats altres temes de sorolls per bus a Barri estació, moviment autocars, per carretera, Alberg…. Van dir tot correcte aplicant el Mapa Sonor reglamentari general per tota Catalunya. Nosaltres demanàvem elaboració de nou Mapa Sonor donades característiques de La Molina que té poc soroll de fons i per tant destaquen els més forts i desig dels residents de buscar tranquil·litat. Ens van demanar fer reclamació per escrit.

S’ha fet i encara esperem resposta. L’administració ha de respondre màxim als 3 mesos -> INCOMPLIMENT, com sembla habitual.

A continuació: ENTREVISTA amb Sr. Miquel Puig, regidor d’obres de l’ajuntament d’Alp, reclamant els temes de l’última reunió i de nous que ens plantejaven veïnes del Barri Estació i d’altres punts, ensenyant fotos dels mateixos. Respostes ambigües: no sabem que faran. Vam reclamar que en els nous pressupostos 2019 es fer remodelació del paviment i adequacions varies en barri Estació. No va voler concretar res, no saben en que han de invertir, com també veureu més endavant en preguntes fetes en ple municipal.

Vaig emplaçar-lo a nova reunió començaments 2019.

30/10/18 2ª Comissió assessora de FGC La Molina: fetes2 preguntes extretes de l’Acta.

1)La Nuria Martí vol saber quina cura mediambiental es te de les zones que no són pròpiament el Parc Natural i comenta la necessitat d’actuar amb cura per no fer malbé alguns aspectes d’interès natural que es troben en l’indret que ha d’encabir el futur llac de Coll de Pal.

Resposta: En Xavier Perpinyà director estació esqui, explica que en la manera de fer de l’estació de La Molina, estan interioritzats els valors i costums mediambientals, que cal mantenir per les característiques i situació de les pistes, i que sempre es mantenen contactes per assessorament amb els tècnics del Parc.

2) La Nuria Martí indica que, com associació, els hi preocupa l’organització de les Olimpíades 2030 i la repercussió que pot tenir a La Molina, i si hi hauran diners per a posar solucions als edificis antics existents, entenent no obstant, que aquesta qüestió li correspon més a l’ajuntament d’Alp. També vol saber quin planejament urbanístic està previst.

Resposta:El Ricard Font, president de FGC, indica que el criteri CIO (Comité Internacional Olímpic) és el de fer només les inversions que esdevinguin necessàries per altres motius que no siguin exclusivament el de les Olimpíades, és a dir, que cada actuació ha de quedar justificada per si mateixa i per altres necessitats argumentades. En aquest sentit, cal estar molt tranquils pels impactes, ja que els Jocs Olímpics només podrien afectar positivament en que es fessin algunes actuacions previstes amb una major celeritat.

En anterior Comissió Assessora: al fer pregunta sobre si s’edificaria Vila Olímpica a zona del Golf, el Sr. Sanmarti, ex director de l’estació i actual director de Turisme i Muntanya de FGC, va indicar que ens oblidéssim d’això, no es faria.

Al preguntar sobre , segons escrit enviat per FGC, aportació a arques municipals d’Alp de 900.000€ aprox. El nostre alcalde va dir que no podia ser allò. Com es sabut no ens volen passar Ingressos i despeses de La Molina, però està clar que reben molts diners de l’estació d’esquí a més dels nostres IBIS i recollida escombraries.

NO SÉ PERQUÉ NO M’HAN ENVIAT ACTA D’AQUESTA COMISSIÓ I DE L’ÚLTIMA SÍ.

*Adjuntem acta completa del 30/10/18

8/11/18 TAULA TREBALL OLIMPÍADES: no tinc acta encara.

Es va parlar de la intenció del CIO i de les institucions de Catalunya que siguinJJOO sostenibles. Es va formar una comissió liderada per FGC per fer una proposta. Vaig comentar: En aquesta comissió caldria estigués alguna associació o entitat independent de les administracions que controli el tema ambiental-urbanístic, no cal siguem nosaltres però si algú.

Resposta de Sra Carranza ( qui ens va facilitar el contacte per entrar en aquesta taula): en conclusions d’anterior comissió que liderava l’ajuntament de Barcelona es va preveure que exercís el control GREENPEACE. No ens van enviar aquestes conclusions. Vam trucar a Greenpeace i no sabien res. He d’enviar un correu per a que em busquin a qui ho sap, si és veritat.

VOLEM EXIGIR ESTAR EN AQUESTA COMISSIÓ.

-HEM FET NOUS ESCRITS SOL.LICITANT:

a) Dep Territ. I Sost. Generalitat : a.1 Qualsevol informació relacionada amb plans urbanística o ambientals que afecti Domini esquiable La Molina- Masella o resta de La Molina.

a.2 Sol·licitud per estar en COMISSIÓ CONTROL OBRES COLL DE PAL I LA TOSA- NO CONFIEM MASSA EN AQUEST CONTROL-> CURIOSAMENT ENS HA ESTAT DENEGAT-> RECLAMAREM.

a.3 PDU SÒLS DESCLASSIFICABLES; FET ESCRIT DE SUGGERIMENTS:

En el PDU sols hi consten 2 a desclassificar parcialment: Nosaltres hem demanat no es pugui construir res en Zona del Golf, reduir construcció en zona La Solana. Hem afegit 2 altres zones a desclassificar: Zona Font Moreu desclassificació parcial, deixant lliure zona boscosa i Zona de parcel·les darrera del Sitjar de Doroga S.L. totalment a desclassificar. Qualsevol canvi tutelat per la nostra associació.

*Adjuntem escrit de suggeriments de l’ASLM al PDU de Revisió dels sòls no sostenibles al barri de la La Molina que pertany al Municipi d’Alp

b) Ajuntament Bagà: tota la informació sobre obres a Coll de Pal i La Tosa. ENS L’HAN DONADA SENSE PROBLEMES. Pendents d’estudiar el tema de la Bassa. Hi ha Plataforma Salvem Coll de Pal que ja faran al·legacions.

CONTACTES:

A) Professor d’Universitat Sr. Puigvert: sobre protecció CEC i rodalies. Contactes amb CEC.

B) SOS PIRINEU: estem en reunions per tal de constituir-la.

C) Regidors oposició ajuntament Alp i preguntes en ple ajuntament, es van fer 3 preguntes al Sr. Moliner Alcalde d’Alp:

C.1) Sobre quins serien, dins dels pressupostos, les inversions a La Molina i en què. Resposta: tot va en conjunt amb Alp i tampoc tenen definit en que , ni a La Molina ni a Alp. ( Tots podem pensar que en una comunitat de propietaris els pressupostos són més clars).

C.2) Es va plantejar que faria l’ajuntament respecte als temes dels contenciosos interposats per la nostra associació i si ens convocarien a alguna reunió, ja que en tenim de moment guanyats 6 al TSJC dels 7 que segueixen endavant . Resposta: perquè caldria reunir-se amb nosaltres si ho tenen tot guanyat i controlat?

* Adjuntem relació amb estat Contenciosos.

REIVINDICACIONS:

A) AJUNTAMENT I PARTICULAR PEDRES AL COSTAT H. LA MOLINA: Sr. Rosell ha abocat un munt de pedres en un terreny Domini esquiable adjunt a Hotel La Molina, suposadament d’ell, que impedeix als veïns fer bé la corba molt tancada amb alt risc de topades, posar bé els contenidors escombraries, parar el bus amb seguretat i poder aparcar en zona tradicionalment lliure amb molèsties als hotelers de la zona.

B) FGC:

B.1 SOROLLS: s’ha parlat amb nou director Xavi Perpinyà i semblava força sensible a aquests altaveus i altres sorolls que molestaven als veïns, però sembla durant aquestes vacances estan pujant el so de forma aberrant.

B.2 DESFORESTACIÓ SITJAR: es va pactar disminuir l’impacte de la deforesatació extra feta al obrir els camins molt més del desitjant, destruint la zona. Vaig demanar estar present, ho van fer sí però sense avisar i alguna cosa no la van fer de forma adequada. S’ha disminuït un poc l’impacte però segueix estant fet un desastre.

B.3 RECORREGUTS BIKE: Teòricament vam quedar entre abril-maig-juny per fer senyalització, esperem sigui així.

ESPEREM HAGI ESTAT DEL VOSTRE INTERÉS.

NÚRIA MARTÍ

P. D’ASLM
A %d bloguers els agrada això: