Gran notícia i altres accions fetes

5 03 2017

LA GRAN NOTÍCIA ÉS QUE PER FI EL CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT Sr. RULL  ha signat la resolució per la que ens donen la raó respecte a la superfície a restaurar de l’abocador que inclou les actuacions il·legals realitzades fins el 2010.  Determinen que cal un Programa de restauració validat per la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme que inclogui retornar el terreny a la cota natural original, abans de les actuacions il·legals, així com la seva reforestació.

Aquest reconeixement s’uneix al fet que després de sol·licitar l’execució de la sentència, el nostre advocat va aportar fotos recents de l’abocador, on no es veia la restauració promesa, al Tribunal Superior de Justícia que també ens dona la raó.

PER TANT ESPEREM QUE AQUESTA RESTAURACIÓ ES FACI EFECTIVA EL MÉS AVIAT POSSIBLE!!   

Altres:

1) Reunió amb Agustí Serra Director general d’Urbanisme el 4/  8/16  , amb qui vam parlar sobre contingut PDU. De moment no el tenen prou clar. Comentada la nostra intenció de saber que es vol fer i que es tingui en compte les nostres aportacions. Emplaçats per Octubre a nova reunió. Ajornada fins gener 2017, segons diuen no el tenen fet encara.

2)Activitats col·laboratives i altres realitzades a l’estiu 2016: a) 6/8/16 Matí:Arrancada herba invasora conjuntament amb  grup Molineros i Ajuntament. Tarda: Assemblea de l’associació. b) 14_8_16 Taula rodona: Cap on va La Molina c) 27_8_16 Neteja zona Telecabina, Explicació del Director Sr. Toni Sanmartí sobre projectes de l’estació d’esquí , juntament amb grup Molineros, acabant amb un pica-pica.

3)De la sol·licitud a l’ajuntament de la col·locació de pedra en els baixos del 2on edifici del antic grup Qualitat: després de varis escrits i reunions s’ha resolt amb la col·locació de la pedra, tal com desitjàvem. ÉS UN GRAN TRIOMF!!

4) De variades entrevistes amb el responsable d’obres de l’ajuntament Sr. Miquel Puig s’han resolt alguns del problemes més urgents que teníem contemplats en el dossier:

*arranjat clavegueram c/Costa Rasa , de zona Sitjar, posada tapa zona camí de les aigües.

* posada tapa farola Hotel La Molina.

*asfaltat tros c/Font dels Recons i arranjada mina posant tapa.

*arranjada tros vorera i farola prop església Supermolina.

*pintada barana pont riu al Sitjar.

*fets retocs a vorera i murets a Barri estació en zona baixada escales.

*promesa d’ajuntament de fer a la primavera les baranes i possiblement les escales i revisió del pont sobre estació.

5) Establiment contactes amb: grup Naturalistes de Girona, Associació Ceretània que han impugnat el PDU de l’aeròdrom de Cerdanya, amb persones vinculades al CEC o a activitats de muntanya com un redactor d’un article a revista Muntanya sobre el PDU i revista Mountain Wilderness on en la propera edició sortirà un article de la nostre associació.

6) Degut a una forta destrossa de boscos per obertures de camins desproporcionats, com és el cas del Sitjar o en un parells de llocs de Masella, vam tenir una entrevista amb Sr. Cano enginyer forestal responsable de la Generalitat que en el cas del Sitjar va acceptar era improcedent, però si va justificar els casos de Masella. Estem intentant no torni a succeir quelcom similar!També plantejat el cas de l’extensió de la Processionària. En el cas del Sitjar, era de FGC i s’han compromès a la primavera a fer el màxim de restitució possible segons hem pactat amb el Sr. Toni Sanmartí, també hem demanat estar-hi presents.

7) Constitució d’una “Comissió d’activitats”, coordinada pel nou i actiu soci Sr. Eduard Vicente, per fomentar un major dinamisme de La Molina. De moment hem presentat un escrit a l’Ajuntament i Estació d’esquí, amb una relació de possibles activitats molt variades i encaminades a col·laborar en la prolongació de l’activitat comercial durant la  primavera i la tardor, que repercuteixi positivament tant en el 2on ( activitats de lleure )com en el 1er resident ( augment de comerç ).

8) Contactes amb el Síndic de greuges que ens ajudarà en els temes d’exigència cara a l’ajuntament per aconseguir: l’augment de les inversions en obres, per conèixer els ingressos generats a La Molina així com les despeses fetes els últims anys ( fa més d’un mes feta sol·licitud a l’ajuntament), exigència als propietaris en el manteniment d’edificis o zones en estat ruïnós, així com recolzament en altres temes que haguem de menester.

MALGRAT TOT FALTA MOLT PER FER!


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: