L’Abocador és il·legal

18 09 2011

INCOAT EXPEDIENT DE RESTAURACIÓ DE LA LEGALITAT URBANÍSTICA DE L’ABOCADOR IL·LEGAL DE TERRES EN ZONA FORESTAL PROTEGIDA

El Director General d’Ordenació del Territori ha incoat un expedient de restauració de la legalitat física alterada per obres ja executades, consistents en moviments de terra, tala d’arbres i explanació del terreny d’un sòl forestal (clau 14) a l’abocador il·legal situat a l’àrea anomenada Font de sota l’estany.

El Departament del Territori i Sostenibilitat exerceix la potestat de protecció de la legalitat urbanística, mitjançant el seu Director General, donat que l’Ajuntament d’Alp no va incoar cap tipus d’expedient, malgrat conèixer la situació irregular de l’abocador.

L’informe del director General d’Ordenació del Territori clarifica la situació de l’abocament de terres en zona forestal protegida, que l’Ajuntament d’Alp pretén requalificar amb el nou POUM. Situació que ha portat a Salvem La Molina ha presentar denúncia al contenciós administratiu i denúncia penal contra els presumptes infractors d’aquest abocament. Abocament d’altra banda denunciat reiteradament durant mes de 10 anys a l’Ajuntament per diversos particulars.

Aquest informe aclareix el perquè de la pressa del consistori anterior per a aprovar el POUM d’Alp. La intenció era que no s’apliqués el text refós de la Llei d’urbanisme aprovat en Decret legislatiu 1/2010 del 3 d’agost, en plena aprovació del POUM per part de l’ajuntament. Aquesta resolució exposa que es vulneren els articles 47 i 187.2 del text refós de la Llei d’urbanisme que dictamina com a infracció molt greu un abocament de terres en zona forestal protegida

Pel que fa a l’Associació, això ens dona més força en les nostres denúncies i fa evident que hi ha moltes coses mal fetes al municipi d’Alp, referent al creixement urbanístic.

L’Associació també presenta davant la comissió d’Urbanisme de Girona i la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat, escrit per la nul·litat del POUM d’Alp; donada la manifesta intencionalitat de legalitzar actes delictius mitjançant aquest instrument d’ordenació urbanístic.

Salvem La Molina segueix treballant per a que el text refós del POUM no legalitzi els presumptes actes delictius i es mantinguin els espais verds, dominis esquiables i zones no edificables de La Molina.

Resolució Director General d’Ordenació i Territori


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: