L’Ajuntament d’Alp aprova el text refós amb presses

18 05 2011

S’APROVA EL TEXT REFÓS DEL POUM D’ALP AMB PRESSES, JUST ABANS DE LES ELECCIONS.

El text refós del POUM d’Alp s’aprova a corre cuita, just abans de les eleccions, malgrat no ser-hi presents tots els regidors i sense aclarir una sèrie de presumptes delictes greus urbanístics contra el medi natural.

 El passat dia 5 de maig, just abans de l’inici de la campanya electoral, es va celebrar un ple extraordinari de l’Ajuntament d’Alp on es va votar el text refós del POUM. Documentació necessària per fer-lo executiu, prèvia aprovació per part de la Comissió d’Urbanisme de Girona i darrer pas pendent fins a l’aprovació definitiva.

Al ple celebrat van assistir-hi el regidors de Progrés Municipal, Alternativa Cerdana i CIU. La regidora d’ERC no va assistir-hi. Fet notable si considerem la importància dels temes a tractar i que un d’ells va ser motiu de la dissolució del pacte per l’alcaldia. El regidor Cristóbal Martínez (CIU) va votar a favor del text refós desvinculant-se del vot de partit. El vot de CIU fins aleshores sempre havia estat d’abstenció, suposadament per falta d’informació sobre tot el referent al POUM d’Alp. No s’entén que per una qüestió purament visceral i interna de partit -El Sr. Cristóbal volia ser cap de llista i al final no va ser així- es faci un acte tan irracional que compromet a l’evolució del municipi pels següents 25 anys.

D’altra banda queden al municipi una sèrie de presumptes delictes urbanístics contra el medi natural, com un abocador incontrolat de terres en sòl forestal o edificacions en zones verdes entre d’altres; tots ells sense resoldre ni afrontar per part de l’Ajuntament.

L’associació ha aconseguit crear una sensibilitat per la defensa del territori en contra de noves intencions especulatives, fer palesa la necessitat de canviar de model i fer saber que  hi ha una alta preocupació per les decisions que es portin pel que fa a l’evolució del municipi. Ha mostrat que hi ha irregularitats i que no permetrem que es torni a repetir. Que la població que hi resideix es conscient de tenir cura de l’entorn i que cal aconseguir crear nous motors econòmics.

I així semblava al ser punts recollits en els programes electorals dels alcaldables de ERC i CIU.

Davant la constant falta de resposta i manca de respecte envers l’entorn i el medi natural per part del consistori, l’associació Salvem La Molina s’ha vist abocada, a presentar una querella criminal per presumptes infraccions greus contra el medi natural i amb intencionalitat d’aprovar irregularitats existents amb el nou POUM.  Els querellats són l’alcalde encara vigent, el regidor d’urbanisme, l’arquitecte municipal i el propietaris de la finca afectada.

Aquest document dirigit al jutjat d’instrucció de Puigcerdà ha estat  estudiat i elaborat pel despatx d’advocats penalistes Jufresa i Associados.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: