Denunciem administrativament el POUM

17 09 2009

La Plataforma Salvemla Molina interposa denúncies administratives contra el POUM de l’Ajuntament d’Alp

La Plataforma Salvemla Molina ha fet entrega al consistori d’Alp de vuit denuncies administratives que suma a les al·legacions ja presentades en relació al nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). En aquestes denúncies la Plataforma exposa que s’han executat un seguit d’obres il·legals en edificacions i vials que han reduït les dimensions dels verds públics municipals a més d’edificar alçades superiors a les permeses, i que l’Ajuntament ha donat llicència d’obres en tots els casos i en cap moment ha optat per sancionar aquestes actuacions ni reconduir la zona a la legalitat urbanística. També denuncien que s’ha  realitzat una tala d’arbres i abocament il·legal en una parcel·la dins del bosc.

 La Plataforma creu que la parcel·la que s’ha estat utilitzant com abocador de terres sobrants de les excavacions d’altres obres té com a la finalitat elevar falsament la cota natural del terreny, d’un pendent natural prolongat, fins a la rasant del carrer edificat que té a tocar. Per aquesta raó veuen també finalitats urbanístiques en aquesta acció.

 La plataforma ha presentat aquestes denúncies administratives també als cossos Forestals del Departament d’Agricultura, Ramaderia de la Generalitat i al Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil. A més han entrat les denúncies als Serveis Territorials d’Urbanisme de Girona, que segons explica el portaveu de la plataforma, Víctor Garcia, ja han obert expedient i han començat a fer les investigacions pertinents per determinar si el POUM d’Alp incompleix la llei.

 Consideren que el nou POUM d’Alp serveix com a mitjà per legalitzar actuacions urbanístiques infractores que s’han vingut realitzant i que vulneren la normativa vigent del Pla Especial de Reforma Interior (PERI). Els responsables de la plataforma lamenten que ‘si el POUM s’ha redactat per adaptar la llei a les infraccions comeses, automàticament les infraccions comeses fins avui, serien el raser de les lleis urbanístiques que regirien en el futur’.

 La plataforma manifesta haver fet aquestes denúncies administratives ‘perquè lluita per un desenvolupament urbanístic sostenible en base a l’actual llei d’Urbanisme i els Plans Urbanístics reguladors de la Cerdanya i l’alt Pirineu i l’Aran; perquè no admet que hi hagi irregularitats; i perquè és que ‘es cerquin responsabilitats públiques i privades

D’altra banda Salvem la Molina han presentat a l’Ajuntament d’Alp 1.800 firmes al POUM, dins el plaç establert que va acabar la setmana passada, en les quals demanen que no es vulneri la Llei d’Urbanisme de Catalunya, el Pla Territorial de l’Alt Pirineu Aran, ni el Pla Director Urbanístic de la Cerdanya.També n’hi ha algunes que fan referència a la pèrdua de dominis esquiables a l’entorn de les estacions d’esquí de la Molina i la Masella, a la pèrdua de zones forestals i verdes, i a la proliferació de vivendes plurifamiliars amb més alçada de la permesa en les normatives actuals

Aquest dimarts al matí membres de Salvem la Molina s’han reunit amb l’alcalde d’Alp, Cosme Ruaix, per presentar-se oficialment i oferir-li la seva col·laboració. Ruaix, ha explicat a l’ACN moments desprès de la reunió, que agraeix aquest gest de la Plataforma, que ambdues parts s’han mostrat obertes al diàleg i que ara l’Ajuntament es dedicarà a estudiar una per una totes les al·legacions amb l’equip redactor, els serveis tècnics, els serveis jurídics i els regidors. Pel que fa a les denúncies administratives, Ruaix ha explicat que l’Ajuntament ha obert els corresponents expedients i resta a l’espera del que diguin els seus serveis jurídics.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: